KOLIKO JE TEŽAK GORNJI DIO TRENIRKE?

running-woman-550

Već svima idem na živce s tim kako od sutra stvarno prestajem večerati.

-Još samo večeras jer će ovoj šunki isteći rok trajanja, a bila bi šteta… I još ovaj čips i onda stvarno…

I evo me, nakon dva tjedna pripreme…

Ne jedem kao čovjek već dva dana. Gledam kako mi počinju stršati jagodice na licu, a natkoljenicu obuhvaćam kažiprstom i palcem (dobro, ne obuhvaćam, ali čini mi se kao da bih mogla). I sva tako lijepo usukana stanem na vagu. I što? Pokazuje pola kilograma više nego prije dva dana kad sam još jela kao čovjek. Tješim se da valjda ja znam bolje nego jedna glupa vaga. Pomislim, možda se nisam vagala u ovoj trenirci? I, iako sam odavno prerasla uzrujavanje oko par kilograma viška, jer ja sam odrasla, samouvjerena žena, ipak, nonšalantno, kao da nije moj posao, skinem gornji dio trenirke. Ali ne, ne vraćam se na vagu. To je jednoj samouvjerenoj ženi ispod časti. Zna ona koliko vrijedi i bez vage. Ne. Ja bacim trenirku na vagu. A ova veli: 0,00 kg. Uzrujana sam. Poželim glupu trenirku izvagati na kuhinjskoj vagi. Mislim, mora nekog vraga težiti.

Ali, ne vadim ipak kuhinjsku vagu (sjećate se one časti?), nego javljam prijateljici da idem s njom na zajedničko vježbanje  na koje me već neko vrijeme nagovara. A tamo na čelu mlado djevojče, puno energije. Odmah se požalim na nerazgažene tenisice. Svi znaju da trbušnjaci u nerazgaženim tenisicama idu puno sporije, je l? Uglavnom, uhvatila me panika. Sve mlado i istrenirano osim moje Ivone i mene (koje smo, jasno, samouvjerene žene u najboljim godinama). Krene kombinacija kružnog treninga (razbacujem se tek naučenim terminima, a još uvijek ne znam kako se zovu oni utezi od milijun kila s ručkom na vrhu), aerobika, trbušnjaka i onda malo joge na kraju. Kobre, pse i tigrove na kraju sam preležala, iako bi me voditeljica prije svake vježbe sažaljivo pogledala i rekla:

-Ti koliko možeš i pazi na leđa. Nemoj da ti propadnu.

Kako me samo tako dobro pročitala?! Otišla sam šepajući, s grčevima u obje noge. Drugi dan, nakon što sam popila tabletu protiv bolova, milina. Osjećam cijelo tijelo, ponosno se pipkam po mjestima gdje obitavaju ti, inače nevidljivi, mišići. Ogledavam se u zrcalima. Vidim već i promjene neke. Jedva čekam more i kopanje u pijesku da svima pokažem ove mišiće ispod ruku (osim listova na nogama, to me najviše boli pa se pitam je li to dobra ciljana vježba – mislim, tko to vidi???) Još uvijek malo šepam, ali to dok se ne ugrijem. Baš sam ponosna na sebe. Može se s pravom reći za mene: Ona je žena koja vježba.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s