LIFE GURU

208993714220fde8921cd168d41d9b79Već dugo planiram kako ću napraviti mjesto za sebe u međuprostoru između mog i vašeg računala. Tjednima već čitam blogove, proučavam fotografije i tražim ono što želim da predstavlja mene. Ovim bi tempom, zbog mojih prevelikih zahtjeva, potraga mogla trajati vječno. Stoga, ne vrijedi dalje odugovlačiti.

Odabirem fotografiju za naslov.Izlazak sunca i travu. Za početak. Privlačno je. Ako biste se baš dobro, dobro zagledali, mogli biste vidjeti vrh moje tenisice u kutu fotografije. Svakako želim da je ondje, posebno ovih zadnjih tjedana kada ujutro moram ribati led na autu ne samo izvana, nego i iznutra… Fotografija je, dakle, u redu. Smjestite se pored mene na travu i krećemo.

Nisam sigurna što će vas, kad budete ovamo navraćali, dočekivati među riječima, no znam sigurno što neće. Neću vas podučavati kako da živite, neću vam davati savjete što da obučete i nećete zbog mene ništa kupiti. (Dobro, možda koju knjigu, ako je baš jako, jako zavolim). Nisam organizirana pa nema smisla da vas pokušam organizirati. Šminkam se jednako već 20 godina (iako, čini mi se da ova moja olovka za oči uvijek prati trendove… Isuse, zar već 20 godina?!) pa nema smisla da vas učim kako da se šminkate. A i alergična sam na većinu proizvoda. Nisam vrsna kuharica ni slastičarka, tako da ništa od recepata. Samopouzdanje mi je osrednje, rukama ne znam načiniti bog-zna-što. Nisam ni u nekoj vrhunskoj tjelesnoj formi (Dobro, nisam ni u kakvoj tjelesnoj formi. Sad već razmišljam o tome da se možda prepustim depresiji :D). Slabo poznajem ekonomske i političke prilike u zemlji i u svijetu. Mislim, znam da je Trump predsjednik Amerike, a Božo Petrov predsjednik Sabora, no ako i vi to znate, onda nema baš tu materijala o kojem bih vas poučavala. Poprilično sam liberalna. To kod mene zbilja znači da svi mogu imati vlastito mišljenje. Neću vas, stoga, pokušati uvjeriti što su pravi odgovori na raznoraznim referendumima.

Imam dva mala sina i muža. Nisu za ogled. Muž i ja nismo prošli ni na jednom facebook testu o dugovječnosti veze. Nije da se ne volimo, dapače, jednostavno nismo u testnim okvirima. Sinovi su nam prekrasni. Pročitala sam sve knjige o odgoju. Ne znam za koga, ali za moje momke ih nisu pisali. Ako dečki ispadnu dobro, možda jednom napišem novu knjigu o odgoju (to su potpuno nove metode – bit će to bum), ali o tom potom. Za sada ih skidam sa stola kad se popnu, radimo čajanke od sapunice, skačemo, tulimo i svađamo se. I volimo se mi, jako, ali ne ide nam baš tako dobro kao nasmijanoj majci na slici, koja sjedi na bijelom trosjedu i crta temperama s dva dvogodišnjaka, a ispod je naslov Koliko ste strpljivi?. Nedovoljno.

Sad se već pitate, ako ste još uvijek tu, što onda ja uopće imam za reći. Ali imam. Uvijek imam nešto za reći. Znam, recimo, kako je to biti neorganiziran i prevrnuti kuću u potrazi za ključevima. Znam voziti komad kifle u autu mjesec dana, i da se svaki dan moji dječaci bore za nju prilikom vožnje u vrtić. Znam kako je biti najsmješnija vježbačica u teretani. Znam se fantastično osramotiti u trgovini. I na ulici. I u banci. Samo birajte. Znam kako izgleda soba u kojoj je četverogodišnjak tražio gornji dio pidžame. Poznajem osjećaj panike kad je 5 minuta tišina u dječjoj sobi. Možete skupa sa mnom pospremati ladice koje se ne daju zatvoriti i proučavati mudro dvije knjige koje su mi zamalo promijenile život (Uh, jedva čekam da seciramo Čaroliju pospremanja). Znam kako izgleda prepirati se s pretjerano inteligentnim muškarcem o sportskoj vijesti do koje nikome nije stalo… Stoga, udobno se zavalite u toj našoj travi. Dajte da vam ispričam…


9 misli o “LIFE GURU

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s